logo

Onze behandelingen

Hieronder vindt u ten behoeve van zorgprofessionals de door ons aangeboden behandelingen, de bijbehorende zorgproducten en eventuele informatie over de indicaties.

Lijst met behandelingen

Naam behandelingKorte beschrijvingDuur behandelingDBC-codeAanvullende informatie
Consult bij de revalidatiearts Poliklinisch consult bij de revalidatiearts met behandeladvies. 15-30 minuten per keer 14E489 Eventueel wordt patiënt behandeld met injecties onder echogeleiding of behandeling met de Spineliner.
Consult bij de revalidatiearts en orthopedisch schoenmaker Een consult op het gecombineerde spreekuur van de revalidatiearts met de orthopedisch schoenmaker. 15-30 minuten per keer 14E489 Alleen op onze locatie in Rotterdam
Botulinetoxine-traject Behandeling met injecties botulinetoxine, injecties worden uitgevoerd door de pijnarts of revalidatiearts. Begeleiding door pijnconsulent en revalidatiearts. Totaal maximaal 4 maanden. 14E490 Botulinetoxine wordt in een beperkt aantal gevallen geïndiceerd, zoals bij spasticiteit, vormen van dystonie en chronische migraine. Klik hier voor een complete lijst (excelbestand).
TENS-traject Behandeling onder intensieve begeleiding door de revalidatiearts met inzet van fysiotherapeut en ergotherapeut. Patiënt krijgt een TENS-apparaat mee voor thuisgebruik. Totaal maximaal 4 maanden. 14E490 Slechts indien er inzet van de revalidatiearts noodzakelijk is voor de begeleiding. Anders wordt terugverwezen naar eerstelijn.
Multidisciplinaire revalidatie bij chronische pijn. Behandeling onder intensieve begeleiding van de revalidatiearts met inzet van fysiotherapeut, counselor, ergotherapeut en indien geïndiceerd de psycholoog en logopedist bij indicatie van chronische pijn (WPN-klasse 3 of 4). Totaal maximaal 4 maanden. 14D837 Bij verminderde belastbaarheid van patiënt kan worden gekozen voor een minder intensieve behandeling met DBC-code 14D838.
Multidisciplinaire revalidatie bij aandoeningen van het bewegingsapparaat. Behandeling onder intensieve begeleiding van de revalidatiearts met inzet van fysiotherapeut, counselor, ergotherapeut en indien geïndiceerd de psycholoog en logopedist bij indicatie van een aandoening aan het bewegingsapparaat. Totaal maximaal 4 maanden. 14D784 Bij verminderde belastbaarheid van patiënt kan worden gekozen voor een minder intensieve behandeling met DBC-code 14D785.
Multidisciplinaire revalidatie bij hersenaandoeningen. Behandeling onder intensieve begeleiding van de revalidatiearts met inzet van fysiotherapeut, counselor, ergotherapeut en indien geïndiceerd de psycholoog en logopedist bij indicatie van een hersenaandoening. Totaal maximaal 4 maanden. 14D802 Bij verminderde belastbaarheid van patiënt kan worden gekozen voor een minder intensieve behandeling met DBC-code 14D803.
Multidisciplinaire revalidatie bij aandoeningen van het zenuwstelsel. Behandeling onder intensieve begeleiding van de revalidatiearts met inzet van fysiotherapeut, counselor, ergotherapeut en indien geïndiceerd de psycholoog en logopedist bij indicatie van aandoeningen aan het zenuwstelsel. Totaal maximaal 4 maanden. 14D810 Bij verminderde belastbaarheid van patiënt kan worden gekozen voor een minder intensieve behandeling met DBC-code 14D811.

Behandelkaders en regelgeving

Revacare volgt bij het indiceren en uitvoeren van de behandelingen - onder meer - de volgende richtlijnen en behandelkaders. Klik op de naam om het document (pdf) te downloaden:

- Indicatiestelling Medisch Specialistische Revalidatie, VRA (pdf)

- Behandelkader Pijnrevalidatie, VRA (pdf)

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.