logo

Informatie voor verwijzers

Revacare is uniek in Nederland door de garantie dat uw patiënt direct wordt gezien en begeleid door een revalidatiearts: na de intake door de revalidatiearts wordt het verdere behandeltraject vastgesteld en gedurende het gehele traject blijven alle behandelingen onder intensieve begeleiding van de behandelend revalidatiearts staan.

  1. Wat is Revacare?
  2. Voor wie?
  3. Welke klachten?
  4. Onderzoek en mogelijkheden
  5. Behandelteam

Wat is Revacare?

Revacare is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, erkende instelling voor medisch specialistische zorg. In 2014 openden wij onze eerste vestiging, gespecialiseerd in de revalidatiegeneeskunde.

Voor wie?

Bij Revacare is er de mogelijkheid voor consultaties bij een revalidatiearts en kan er - in overleg met u - eventueel een revalidatieprogramma worden gestart. De multidisciplinaire behandelprogramma's richten zich op de behandeling van langdurige klachten van het tractus locomotorius, chronische pijnklachten en vermoeidheid. Deze klachten moeten langer dan 3 maanden bestaan en zijn ondanks eerdere (para)medische behandeling, niet verbeterd. De klachten moeten belangrijke negatieve functionele gevolgen hebben voor uw patiënten.

Welke klachten?

  • Klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek-, schouder-, heup en knieklachten.
  • Chronische klachten, zoals bij reuma, Morbus Bechterew, chronische artritis, osteoporose, whiplashsyndroom, rsi/cane en fibromyalgie.
  • Neurologische problemen, zoals problemen na een hersenbloeding of infarct. Klachten bij parkinson, ruggenmergaandoeningen of aandoening van de lange zenuwbanen.

Onderzoek en mogelijkheden

In de vestigingen van Revacare is er de mogelijkheid voor diagnostiek met echografie, EMG (naald en oppervlakte) en onderzoek en behandeling met de SpineLiner. Verdere is er in de vestigingen van Revacare de mogelijkheid voor invasieve pijnbestrijding met onder anderen facetblokkades intra-articulaire injectietherapie en behandeling met hyaluronzuur. Ook kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten zoals braces en schoenaanpassingen. Voorts is er de mogelijkheid om transportmogelijkheden en aanpassingen in de woonsituatie te evalueren en aan te vragen.

Revacare onderscheidt zich in haar zorg van vergelijkbare poliklinische revalidatiemogelijkheden met diagnostische screening door een collega-specialist en uw patiënt wordt intensief en nauwgezet gevolgd door deze collega-specialist. Er zijn kortdurende behandelingen mogelijk en multidisciplinaire revalidatietrajecten tot 4 maanden.

Behandelteam

Tijdens de poliklinische behandeling van uw patiënt bij Revacare wordt deze begeleid door een ervaren team, onder leiding van een revalidatiearts. Tijdens uw behandeltraject wordt uw patiënt bijgestaan door een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, counselor en eventueel een manueel therapeut.

Alle fysiotherapeuten hebben een specifieke deskundigheid, zo werkt Revacare onder meer samen met gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en bijvoorbeeld psychosomatische fysiotherapeuten. Verder maakt bij Revacare een arbeidsdeskundige deel uit van het behandelteam om de patiënt bij te staan bij problemen op het werk of met de uitvoeringsinstelling

Eenmaal per week is er een vast spreekuur van de revalidatietechnicus.

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.