logo

Toestemming voor uw behandeling

Omdat Revacare niet altijd een contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar, kan het noodzakelijk zijn dat wij voordat uw behandeling kan beginnnen toestemming moeten vragen daarvoor bij uw zorgverzekeraar. Op deze pagina informeren wij u over de procedure.

  1. Procedure
  2. Wat kan ik zelf doen?
  3. Relevante documenten

Procedure

Bij uw eerste bezoek aan onze polikliniek stelt de revalidatiearts vast of u in aanmerking komt voor een revalidatiebehandeling door ons interdisciplinaire revalidatieteam (IMSR). Met uw toestemming schrijft de arts een brief naar uw zorgverzekeraar waarin hij toelicht waarom er in uw situatie een indicatie hiervoor is.

Uw zorgverzekeraar stuurt normaal gesproken binnen twee weken een reactie op onze aanvraag. Deze reactie zal de zorgverzekeraar doorgaans ook aan u sturen. Na ontvangst van de zorgverzekeraar bellen wij u zo snel mogelijk om de eerste afspraken in te plannen. U kunt natuurlijk zelf ook met ons bellen als de toestemming u eerder bereikt.

Wat kan ik zelf doen?

De aanvraag zal een stuk voorspoediger verlopen als u zich goed op uw eerste afspraak met de revalidatiearts voorbereidt. Dat betekent dat u nagaat welke behandelingen u al heeft gehad voor uw klachten (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, psychologie, consulten bij andere specialisten) en dit waar mogelijk op papier zet voor de arts.

Nadat wij de aanvraag hebben verstuurd, zijn wij afhankelijk van de reactietijd van de zorgverzekeraar. Mocht u zich afvragen wat de status van uw aanvraag is, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Ons secretariaat kan u daarin ondersteunen.

Relevante documenten

Bij het stellen van de indicatie voor een revalidatiebehandeling en het opstellen van de aanvraag, maakt de revalidatiearts gebruik van de volgende documenten. Door op de naam te klikken kunt u de documenten inzien. Deze documenten zijn ook beschikbaar ter inzage op onze vestigingen.

Algemeen:

Revalidatie bij Ziekte van Parkinson en aanverwante stoornissen:

Pijnrevalidatie:

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.