logo

Behandeling met Botulinetoxine

Bij Revacare bestaat de mogelijkheid om behandeld te worden met Botulinetoxine (Botox). Op deze pagina vindt u meer informatie over deze behandeling.

  1. Wat is Botox?
  2. Bij welke indicaties?
  3. Hoe verloopt de behandeling bij Revacare?

Wat is Botox?

Botox is de bekendste merknaam van de stof Botuline Toxine type A en bevat kleine hoeveelheden van een speciaal geprepareerd natuurlijk proteïne, afkomstig uit de bacterie Clostridium botulinum. Botox werkt op de plaats waar de zenuwuiteinden zich verbinden met de spiervezels. De stof zorgt ervoor dat de zenuwen geen prikkel doorgeven aan de spier, waardoor de spier na toediening ervan zal ontspannen.

Bij welke indicaties?

De ontspannende werking die Botox op de spieren heeft, kan van toepassing zijn bij een flink aantal aandoeningen. Klik hier voor de lijst met de actuele indicaties voor behandelingen met Botulinetoxine-injecties, gepubliceerd door het CIBG (PDF).

Hoe verloopt de behandeling bij Revacare?

De intake van uw behandeling bij Revacare vindt plaats bij de revalidatiearts. De arts doet lichamelijk onderzoek en overlegt met u of een behandeling met Botox voor u een optie is, wat uw verwachtingen daarbij zijn en welke resultaten u kunt verwachten. Indien er wordt gekozen voor een behandeling met Botox, dan wordt er direct een afspraak voor u gemaakt op het spreekuur van onze pijnarts.

De pijnarts bespreekt met u de werking van het medicijn en zal al op de eerste afspraak - indien mogelijk - direct de Botox-injecties zetten. Deze afspraak duurt ongeveer een kwartier. Na een gesprek met onze pijnconsulent, een terugkomafspraak bij de pijnarts (na twee maanden) en een afsluitend gesprek met de revalidatiearts is het traject compleet.

Omdat Botox gemiddeld twee tot vier maanden werkzaam is, kan worden besloten om na deze periode een vervolgtraject te starten.

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.
Onze_behandelingen