logo

Psychologie

Binnen het revalidatieprogramma wordt in bepaalde situaties gebruik gemaakt van gesprekken bij de psycholoog en/of groepstherapie.

Impact van uw aandoening

Lichamelijk letsel of een chronische aandoening kan een dusdanige impact hebben op uw leven dat u psychische klachten kan ontwikkelen. Chronische pijn zal bijvoorbeeld niet alleen van invloed zijn op uw lichamelijk functioneren maar ook op uw psychisch en sociaal functioneren.

Lekker in uw vel zitten

Het heeft ook gevolgen op de dagelijkse activiteiten en het sociale en werkende leven. Hoe u in uw vel zit wordt mede bepaald door uw pijnklachten en zal daardoor ook invloed hebben op relaties met belangrijke personen in uw leven. Mogelijk ook dat werk niet meer goed gaat en u tijdelijk of voor langere tijd bent uitgevallen van werk.

Werkwijze en behandeling

De psycholoog zal samen met u in kaart brengen waar u tegenaan loopt in de omgang met uw lichamelijke klachten en welke effecten het heeft op uw dagelijks leven en relaties. Hij of zij kan behandeling bieden bij verwerkingsproblemen als gevolg van de ziekte, verlies, pijnklachten of traumatische ervaring. Ook kan hij of zij behandeling bieden als er sprake is van depressieve of angstklachten.

Inhoud

De inhoud van gesprekken wordt afgestemd op wat u als cliƫnt nodig heeft en welke activiteiten uw leven de moeite waard maken en welke revalidatiedoelen daarbij passen. De psycholoog kan u helpen bij het veranderen van gedrag en ondersteunt u bij het volhouden van die activiteiten.

Nog meer vragen? Stel ze gerust aan uw behandelaar of aan uw behandelend revalidatiearts!

Onze psychologen

Amsterdam
Maartje Hallema
GZ-psycholoog

Johan Schaafsma
Psycholoog NIP/ Master-Psycholoog SJK

Valkenburg
Roberto Bini
GZ-psycholoog

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.