logo

Logopedie

De logopedist richt zich op het diagnosticeren en behandelen van problemen op het gebied van de communicatie, zoals afasie of dysartrie, stemstoornissen, problemen met de ademhaling en eet-drinkstoornissen.

Oorzaken

De oorzaken voor deze beperkingen zijn zeer divers. U kunt een ongeluk hebben gehad waardoor woordvindingsproblemen en een korte concentratie op de voorgrond liggen, maar ook benauwdheid bij COPD, een afwijkende houding of veel spanning in het nek-schouder-kaakgebied worden in de therapie meegenomen. De logopedist kan u ook begeleiden in de oefenzaal wanneer er problemen worden ervaren met de coördinatie van de ademhaling en de oefeningen die moeten worden uitgevoerd. Ook problemen met het eten en/of drinken, zoals bijvoorbeeld het niet goed meer kunnen kauwen en doorslikken van hardere of taaie voeding kunnen worden behandeld.

Behandeling

De logopedist zal beginnen met het inventariseren van de beperkingen die u in het dagelijks leven ervaart. Na de inventarisatie zal de logopedist het behandeldoel en het behandelplan met u bespreken. Per sessie zult u afstemmen met de therapeut hoe de behandeling gaat en of de doelen moeten worden aangepast. Het kan zijn dat u eerder uw doelen behaald of dat u juist wat langer nodig heeft, de logopedist zal samen met u kijken wat er nodig is om de therapie zo effectief mogelijk te laten zijn.

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.