logo

Fysiotherapie

Een omvangrijk onderdeel van uw revalidatieprogramma bestaat uit de begeleiding, behandeling en het oefenprogramma van de fysiotherapeut.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt uitvoerig stilgestaan bij de oorsprong en het beloop van uw pijnklachten. Ook alle eerdere therapieën worden doorgenomen. Hierdoor proberen we te ontdekken of er een logica is voor de lange duur van uw klachten en of er zaken zijn die misschien over het hoofd gezien zijn.

Fysiek onderzoek en testen

Vervolgens vindt een fysiek onderzoek plaats waarbij we een totale indruk proberen te krijgen van uw fysieke conditie, de plaats van de pijn en de gewrichten en spieren in de omgeving van de pijn. Daarbij worden ook een aantal testen gedaan die ons een indruk geven van kracht en beweeglijkheid. Hierna bespreken we met u de conclusies van het onderzoek en maken we een behandelplan.

Therapie en oefenprogramma

Bij de therapie gaan we uit van self management: door intensief oefenen krijgt u meer kracht en daardoor weer controle over uw lichaam. De fysiotherapeut maakt elke drie weken een nieuw oefenprogramma. In de zaal wordt u begeleid door onze assistenten.

Behandelingen

Naast het oefenen wordt u wekelijks behandeld door een fysiotherapeut. Er worden blokkades weggewerkt, spieren worden ontspannen en we werken aan pijnbestrijding. Onze therapie├źn bestaan uit massage, bindweefselmassage/cupping, manuele therapie en tender point needling.

Nog meer vragen? Stel ze gerust aan uw behandelaar of aan uw behandelend revalidatiearts!

Onze fysiotherapeuten

Amsterdam
Mark Haak
Marjolein Haak-Peters
Evelien van Rheenen
Yavuz Çeken

Valkenburg
Don Drummen
Mitch Muijtjens
Ivo Quaden

Onze partners:

© 2017 Revacare Revalidatiecentrum.